četvrtak, 31. kolovoza 2017.

Gurabije sa pekmezom od jabuka!




Potrebno

Za tijesto:

500 ml pekmeza od jabuke
200 ml ulja
200 ml vrhnja, ili kajmaka
200 ml jogurta ( tekući )
1 čaša šećera od jogurta
2 žličice sode bikarbone
prstohvat soli
1 kg brašna (pola oštro, pola glatko )

Priprema:

Sve tekuće sastojke i šećer promiješamo ručno, zatim dodavati brašno, sodu i sol i mijesiti lagano u zdjeli da bude glatko tijesto. Zatim prebaciti na podlogu ili papir i još ga valjati pod rukama. Tijesto ne smije biti tvrdo, ako je premekano dodati još brašna. Gurabije oblikovati u loptice količine pune šake tijesta, malo ih među dlanovima stisnuti i redati u tepsiju da između svake bude razmak 4 cm da se ne spoje. Peći na 200 C 20 min i smanjiti na 120 C pa još otprilike 10 min. Kad su gotove spremiti ih u vrećicu da dobiju malo vlage dok su tople. Tako mogu i do 30 dana biti u frižideru, a mogu se spremiti u led jer ih dosta bude.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar