Potrebno:
100 gr suvog grozdja
0,50 dcl ruma
250 ml mleka
200 gr secera
2 jaja
1 kesica vanilin secera
250 gr slatke pavlake
Priprema:
100 gr suvog grozdja staviti u ciniju i preliti sa 50 dcl ruma te ostaviti da grozdjice nabubre. 250 ml mleka staviti u serpu da vri pa dodati 200 gr secera. 2 jaja umutiti sa 1 kesicom vanilin secera pa skuvati u mleku. Stalno lagano mesati pa kad krene da se zgusnjava skloniti sa ringle i dobro ohladiti. Suvo grozdje zajedno sa rumom umutiti stapnim mikserom da se dobije fin, gust pire. 250 ml slatke pavlake umutiti pa u to dodati pire od suvog grozdja i ruma te lagano kasikom dodati ohladjena zumanca. Staviti u posudu i zamrznuti. U toku zamrzavanja sladoled promesati.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar