četvrtak, 31. kolovoza 2017.

"Ferrero Roocher Torta "




Potrebno 

Za koru :
6 jaja
100 gr cokolade
12 kasika secera
7 kasika brasna
1 prasak za pecivo
1 vanilin secer
4 kasike prezli ( mrvica)
4 kasike mljevenih ljesnjaka
70 gr margarina

Za Fil:
400 gr sira (mascarpone ili nekog drugog za kolace)
400 ml slatke pavlake ( slatko vrhnje )
400 gr nutele
100 gr mljevenih ljesnjaka na krupnije
100 gr ljesnjak napolitanke nasjeckane

 jos:

100 gr cokolade
2 kasike ulja
1 dcl toplog mlijeka
4 kasike nesquik-a

Priprema 

kora:

Otopiti maslac i cokoladu da se malo ohladi.
Umutiti jaja i secer, tome dodati ostale sastojke navedene za koru i na kraju topljenu cokoladu.
Smjesu podjeliti u tri posude da su jednake i peci u okruglom kalupu ( 28 cm) jednu po jednu koru, na 200 C oko 20 min.
Moze se peci samo jedna kora i presjeci na 3 djela.
U 1 dcl mlijeka staviti 4 kas. nesquik-a i promjesati pa time preliti kore.
Fil:
Sir i Nutellu promjesati zajedno i tome dodati umucen slag od slatke pavlake ( slatko vrhnje)
Otopiti preostalih 100 gr cokolade sa 2 kasike ulja.
Sloziti:
Kora + fil + tanki mlaz topljene cokolade + ljesnjaci i napolitanka + tanki sloj fila + kora i tako sloziti ostale kore i na kraju premazati cijelu tortu.
Malo fila ostaviti i dodati nekoliko kasika mljevene plazme, peostalu napolitanku i napraviti kuglice ( za ukrasavanje) i uvaljati u krupno samljevene ljesnjake.
Ukrasiti po zelji.Ohladiti pa poslužiti .

Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar