subota, 26. kolovoza 2017.

Čoko kokos fantazija






Sastojci:
• jaja 6
• šećera 12 kašika
• ulja 3 kašike
• mleka 3 kašike
• kakaoa 3 kašike
• brašao 3 kašike
• gustina 3 kašike
• praška za pecivo 1 komad
• slatke pavlake 500 ml
• čokolade 150 gr
• mleka 1 litar
• šećera 8 kašika
• pudinga od vanile 1 kesica
• gustina 5 kašika
• vanile 2 kesice
• kokosa 100 gr








Uputstvo za pripremu:
Ispeći jednu koricu. Umutiti 2 belanceta sa 4 kašike šećera, dodati žumance, 1 kašiku ulja, 1 kašiku mleka, 1 kašiku brašna, 1 kašiku gustina, 1 kašiku kakaoa i 1/2 kašičice praška za pecivo. Masu staviti u kalup prečnika 23-24 cm, prethodno obložen papirom i peći na 170 stepeni 15 minuta. Ispeći još ovakve 2 korice i ostaviti da se hlade.
Napraviti ganache kremu za premazivanje korica. U posudu staviti 200 ml slatke pavlake i 150 gr čokolade na kockice i kuvati na vatri dok se čokolada ne istopi ( masa ne sme da provri). Prohladiti, premazati sve 3 korice i ostaviti da se ganache krema ohladi. Napraviti fil. U posudu staviti 8 dcl mleka, 8 kašika šećera, 2 kesice vanilin šećera, kuvati na vatri. Umutiti skupa 1 puding od vanile, 5 kašika gustina i 2 dcl mleka, dodati u kuvano mleko i kuvati dok se ne zgusne pa dodati 100 gr kokosa, izmešati i ostaviti da se ohladi. Umutiti 300 ml slatke pavlake. Hladan fil sa mlekom i kokosom prvo umutiti mikserom pa dodavati kašiku po kašiku umućene slatke pavlake muteći mikserom.
Filovati tortu. Koricu sa ganache kremom premazati filom, pa druga korica, fil, treća korica, premazati filom po vrhu i okolo torte. Tortu posuti kokosom i ukrasiti istopljenom čokoladom




Nema komentara:

Objavi komentar