subota, 26. kolovoza 2017.

Nepečena jafa torta sa mlevenim keksom i piškotama!




Potrebno:
Za koru I:
500 g mlevenog keksa,
200 g šećera u prahu,
350 g margarina,
300 ml soka od pomorandže.
Za koru II:
300 g jafa keksa,
sok od pomorandže.
Za koru III:
200 g piškota,
sok od pomorandže.
Za fil:
1 litar mleka,
150 g šećera,
3 pudinga od vanile,
125 g margarina,
100 g šlaga,


Priprema :
U odgovarajućoj posudi umutiti 350 g margarina sa šećerom u prahu.
Dodati mleveni keks i sok od pomorandže tako da bude dobijena homogena masa.
U 1 l mleka skuvati 150 g šećera i 3 pudinga od vanile pa ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti 125 g margarina i 100 g šlaga pa sjediniti sa ohlađenim pudingom.
Tortu filovati sledećim redosledom: 1kora, fil, jafa keks natopljen sokom od pomorandže, piškote natopljene sokom od pomorandže, fil, krem , šlag.
Tortu ohladiti pa poslužiti.
 Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar