subota, 26. kolovoza 2017.

Torta je toliko kremasta da se kore jedva osjećaju !







Potrebno
Za kore:
3 x 5 bjelanca
3 x 10 kasika secera u prahu
3 x 5 kasika mljevenih oraha
3 x 2 kasika brasna

Za krem:
1 litar mlijeka
15 zumanaca
10 kasika secera
9 kasika brasna
250 gr secera u prahu
250 gr margarina/maslaca
150 gr mljevenih oraha
malo mlijeka da se popare orasi
200 gr cokolade

3 kesice slag krema od vanile
200 ml mlijeka ili kisele vode za slag krem



Priprema
Za kore :
Napraviti 3 kore od po 5 bjelanaca, 10 kasika secera u prahu, 5 kasika oraha i 2 kasike brasna. Brasno i orahe pomijesati i lagano varjacom umjesati u umucene bjelance. Peci na 180 stepeni oko 25 minuta svaku koru. Kad su pecene pokriti ih krpom dok spremate krem.

Za Kremu: 7 zumanjaka pomijesati sa 10 kasika secera i 9 kasika brasna i skuhati krem u 1l mlijeka. Na pari mutiti 8 zumanaca sa 250g prah secera. Posebno umutiti 250g margarina, pa izmjesati sa umucenim zumancima i sve izjednaciti sa ohladjeniim kremom.
1/3 fila izdvojiti i dodati 150g oraha poparenih mlijekom (potrebno je malo mlijeka da bude kasasto). U preostale 2/3 fila dodati 200g otopljene cokolade na skroz slaboj vatri.

 Umutiti 3 slag krema od vanile sa mlijekom ili kiselom vodom i filovati:
 kora, slag, crni fil, kora, slag, bijeli fil, kora, slag, crni fil. Staviti slag po ivicama. Ja stavljam crni fil jer ga ima najvise.

Torta je toliko kremasta da se kore jedva osjecaju, ispadne je dosta al se brzo pojede.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar