četvrtak, 7. lipnja 2018.

Pravi domaći dzem od marelice i mrkve!


Potrebno:
500g  marelice
600g mrkve
1,2kg šećera
sok i kora jednog limuna

Priprema:
Marelice i mrkvu oprati i ocistiti.
Marelice isecite na komade, pomešajte sa 600g očišćene i narendane mrkve, 1,2kg šećera, korom i sokom od jednog limuna. Ostavite da odstoji 20 minuta.
Stavite da se kuha. Kad provri smanjite vatru i lagano mešajte. Kuhajte na laganoj vatri  dok ne dobijete željenu gustinu uz povremeno miješanje da ne zagori , oko sat vremena.
Sipajte u tegle i redajte ih u zagrejanu rernu na 80 stepeni. Kad se na površini džema uhvati korica, rernu isključite, tegle zatvorite i vratite ih u rernu do sledećeg dana, da se postepeno hlade.Tegle spremite na tamno i hladno mjesto.

Nema komentara:

Objavi komentar