Za 6 osoba potrebno :
Za koru:
130 g običnog brašna,
80 g integralnog pšeničnog brašna,
1 kašičica praška za pecivo, pola kašičice soli,
0,8 dl grčkog jogurta,
0,8 dl maslinovog ulja.
Za fil:
četvrtina brokolija isečenog na komadiće,
četvrtina karfiola isečenog na cvetove,
1 tikvica iseckana na kocke,
250 g rendanog kačkavalja,
200 gr skuhane tjestenine po želji
Za preliv :
2,5 dl mlijeka,
4 jaja,
2 kašike senfa,
3 kašike seckanog bosiljka,
20 g putera i so.
Priprema
Priprema
Za koru :U činiji pomešajte obično i integralno brašno i prašak za pecivo, posolite, pa dodajte jogurt i ulje i dobro umesite. Puterom podmažite
četvrtastu tepsiju ili vatrostalnu zdjelu dužine 20 cm. Umešeno testo razvucite u koru i njome obložite podmazanu tepsiju i ostavite da odstoji 10 minuta. Zagrejte rernu na 210 stepeni.
četvrtastu tepsiju ili vatrostalnu zdjelu dužine 20 cm. Umešeno testo razvucite u koru i njome obložite podmazanu tepsiju i ostavite da odstoji 10 minuta. Zagrejte rernu na 210 stepeni.
Za fil:
Skuhajte tjesteninu zatim U šerpi zagrejte vodu do ključanja, posolite i kratko obarite brokoli, karfiol i tikvice 3 minuta. Ocedite, isperite hladnom vodom i ostavite da se iscedi na upijajućem papiru. Rasporedite povrće,tjesteninu i rendani kačkavalj preko kore.
Za preliv:
U činiji umutite jaja, mlijeko, senf i bosiljak i prelijte preko sira i povrća. Pecite 12 minuta, pa smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 40 minuta.
Poslužite toplo .
Ako nemožete bez mesa u fil možete dodati i pileće bijelo meso po želji .
Jednostavan a jako ukusan i zdrav ručak .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar