petak, 2. ožujka 2018.

Jednostavno i brzo slana torta od karfiola sira i brokule!


Ukusno i zdravo povrće pripremite za čas posla predivan ručak .

Za 6 osoba potrebno :

Za koru: 
130 g običnog brašna
80 g integralnog pšeničnog brašna,
1 kašičica praška za pecivo, pola kašičice soli
0,8 dl grčkog jogurta, 
0,8 dl maslinovog ulja.
 Za fil: 
četvrtina brokolija isečenog na komadiće,
 četvrtina karfiola isečenog na cvetove, 
1 tikvica iseckana na kocke, 
250 g rendanog kačkavalja, 
200 gr skuhane tjestenine po želji 
Za preliv :
2,5 dl mlijeka,
 4 jaja,
 2 kašike senfa, 
3 kašike seckanog bosiljka,
 20 g putera i so.

Priprema
Za koru :U činiji pomešajte obično i integralno brašno i prašak za pecivo, posolite, pa dodajte jogurt i ulje i dobro umesite. Puterom podmažite
četvrtastu  tepsiju ili vatrostalnu zdjelu  dužine 20 cm. Umešeno testo razvucite u koru i njome obložite podmazanu tepsiju  i ostavite da odstoji 10 minuta. Zagrejte rernu na 210 stepeni.
Za fil:
Skuhajte tjesteninu zatim  U šerpi zagrejte vodu do ključanja, posolite i kratko obarite brokoli, karfiol i tikvice 3 minuta. Ocedite, isperite hladnom vodom i ostavite da se iscedi na upijajućem papiru. Rasporedite povrće,tjesteninu  i rendani kačkavalj preko kore. 
Za preliv:
U činiji umutite jaja, mlijeko, senf i bosiljak i prelijte preko sira i povrća. Pecite 12 minuta, pa smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 40 minuta.
Poslužite toplo .
Ako nemožete bez mesa u fil možete dodati i pileće bijelo meso po želji .
Jednostavan a jako ukusan i zdrav ručak .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar