nedjelja, 25. veljače 2018.

Jako ukusna i efektna :Raskošna torta japanka!


Još jedna fantastična čokoladna torta na malo drugačiji način jako efektna i ukusna .Vjerujem da će vas oduševit ovaj recept kao što je i mene .

Potrebno

Za kore 3X
3 jaja
4 kašike šećera
3 kašike brašna
za dve kore još po…
1 kašika kakaa
1 štangla rastopljene i ohlađene čokolade

mjera

Za preliv kore:

250 gr šećera
250 gr vode
malo soka od limuna

Za bijeli fil:

750 ml mlijeka
10 kašika šećera
6 kašika oštrog brašna
250 gr putera

Za braon fil:
80 gr čokolade
10 kašika šećera
6 kašika mlijeka
125 gr putera
250 gr mljevenih oraha


Priprema
Za kore:
Umutiti jaja sa šećerom u gustu masu, pa špatulom umešati brašno blago prevrćući. Masu sipati u podmazan i brašnom posut okrugli pleh prečnika 28 cm. Peći dok blago ne porumeni (petnaestak minuta).U sledeće dve kore dodati po kašiku kakaa i po štanglu otopljene i prohlađenečokolade.
Ukupno se peku 3 kore, dve tamne i jedna svetla.
Ispečene kore preliti prelivom koji napravimo tako što prokuvamo šećer, vodu i sok od limuna.

Za bijeli fil:

U malo mlijeka razmuti šećer i brašno a ostalo mlijeko staviti da zakuha pa smjesu od brašna i šećera i mlijeka izliti u zakuhalo i skuhati ko puding  pa u prohlađeno dodati umućen puter.

Za braon fil:

Zakuhati na ringli mlijeko, šećer i čokoladu, pa dodati puter i mljeveni orah.Smjesu sjediniti miješajući .

Slaganje:

Svetlu koru podeliti na osam delova, svaki premazati braon filom i uviti u kiflice.Tamnu koru premazati belim filom, po obodu poredati kiflice, sredinu ispuniti braon filom a premazati ga i preko kiflica.Preklopiti drugom tamnom korom, premazati belim filom. Dekorisati po želji. Ja sam premazala ganaš kremom odozgo i sa strane i posula čokoladnimkomadićima.Tortu ohladite u frižideru bar 3 sata pa sijecite na željene komade i poslužite .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar