Potrebno
Za prvi dio/podlogu :
50 g mlečne čokolade,
100 ml slatke pavlake.
230 g oreo keksa,
130 g petit beurre keksa,
Za drugi dio:
120 g putera,
150 g prženog kikirikija,
50 g prženog slanog kikirikija,
50 g šećera u prahu,
2 kašike mleka.
Za treći dio:
400 ml mleka,
120 g putera,
12 kašika brašna,
5 kašika šećera,
40 g gustina,
100 g karamel bombona.
Za preliv:
150 g čokolade za kuvanje,
100 ml slatke pavlake.
Prvo napraviti treći dio sa karamel bombonama.
Otopiti brašno, gustin i šećer u 100 ml mleka.
Ostatak mleka pustiti da proključa pa promešati sa smesom gustina.
Kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne pa dodati karamele i mešati dok se ne otope.
Ostaviti da se ohladi.
Penasto umutiti puter pa dodati u smesu.
Za prvi dio/podlogu:
Preko preamazati karamel kremom i ostaviti u frižider.
Za preliv
230 g oreo keksa,
130 g petit beurre keksa,
Za drugi dio:
120 g putera,
150 g prženog kikirikija,
50 g prženog slanog kikirikija,
50 g šećera u prahu,
2 kašike mleka.
Za treći dio:
400 ml mleka,
120 g putera,
12 kašika brašna,
5 kašika šećera,
40 g gustina,
100 g karamel bombona.
Za preliv:
150 g čokolade za kuvanje,
100 ml slatke pavlake.
Priprema:
Prvo napraviti treći dio sa karamel bombonama.
Otopiti brašno, gustin i šećer u 100 ml mleka.
Ostatak mleka pustiti da proključa pa promešati sa smesom gustina.
Kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne pa dodati karamele i mešati dok se ne otope.
Ostaviti da se ohladi.
Penasto umutiti puter pa dodati u smesu.
Za prvi dio/podlogu:
Otopiti čokoladu pa dodati oreo i petit keks koji ste samleli u multipraktiku.
Umutiti slatku pavlaku u šlag pa dodati polovinu smese keksa i promešati.
Dodati ostatak i utisnuti u modlu za tortu.
Ostavite da se ohladi.
Dodati ostatak i utisnuti u modlu za tortu.
Ostavite da se ohladi.
Za drugi dio:
Kikiriki samleti u multipraktiku.
Šećer i puter umutiti, dodati kikiriki i mleko pa premazati prvi dio tj podlogu .
Šećer i puter umutiti, dodati kikiriki i mleko pa premazati prvi dio tj podlogu .
Preko preamazati karamel kremom i ostaviti u frižider.
Za preliv
ugrejati slatku pavlaku i u njoj otopiti čokoladu.
Ostaviti da se malo ohladi i preliti preko torte i ukrasiti seckanim kikirikijem.
Ostaviti u frižideru par sati da se ohladi pre služenja.
Ostaviti da se malo ohladi i preliti preko torte i ukrasiti seckanim kikirikijem.
Ostaviti u frižideru par sati da se ohladi pre služenja.
Ovo nije baš obična torta ima da uživate u svakom zalogaju .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar