Potrebno:
10kom jaja
10 kasika secera
6 kasika sitnog psenicnog griza
4 kasike mekog brasna tip 40
za prelivanje
2 l mleka
10 kasika secera
1 kesica vanil secera
Priprema:
Odvojiti belanca od zumanaca(trebaju biti sobne temperature ili ih potopite u vrću vodu nekoliko min ). Penasto umutiti belanca pa postepeno dodavati secer dok se skroz dobro ne umuti. Mikser smanjiti na najmanju brzinu i dodati zumanca. Lagano mutiti jos kratko koliko da se sve lepo sjedini. Iskljuciti mikser. Ostaviti ga po strani. Brasno pomesati sa grizom. Veoma je bitno da griz bude sto sitniji. Sto je griz sitnoji to je koh kremastije strukture. Dodati u umucenu smesu i varjacom lagano sjediniti.
Okruglu duboki kalup bez obruča precnika 30 cm(može i vatostalna zdjela samo da je dublja ) nauljiti i pobrasniti. Sipati smesu i staviti u zagrejanu rernu na 200C. Peci 10 min na 200C pa jos 20ak min na 175 C. Posl 15ak minuta pecenja ukljuciti ringlu na sporetu i mleko koje ste pomesali sa deset kasika secera i vanilom ugrejati do tacke kljucanja. Taman dok se mleko na laganoj temperaturi ugreje, bice gotov i koh.
Da koh bude savrsen je da se vreo koh preliva vrelim mlekom. Mleko nalivajte lagano vecom kutlacom dok biskvit upija.
Ostaviti da se ohladi.Poslužiti hladno .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar