Potrebno
Za koru:
12 jaja
12 kašika šećera
2 dcl ulja
12 kašika brašna
4 kašike kakaa
1 prašak za pecivo
1,5 -2 dcl mlijeka
Za fil:
8 dcl mlijeka
8 kašika brašna
200 g secera
250 g margarina
oko 1 kg kivija
2 bezbojna preljeva za tortu
Priprema
Za koru:
Umutiti jaja sa secerom, dodati ulje, a zatim brasno pomijesano s praskom za pecivo i kakao. Peći na 200 stepeni nekih 10 min.Pecen biskvit poprskati sa 2 dcl prokuhanog mlijeka.
Za fil:
Odvojiti malo mlijeka i razmutiti brašno, a potom ukuhati u preostalo mlijeko sa šećerom. U ohladjeno dodati izmiksan margarin.(ako imate gustina možete staviti pola bršna pola gustina krema bude još bolja )
Na koru namazati fil, narezati kivi na kolutove i poslagati na fil, a zatim preliti preljevom za torte. (preljev napraviti prema uputi sa vrećice) Mjera je za onu najveću tepsiju od pećnice . Ako smatrate da je previše raspolovite mjeru.Kod mene je veća ekipa pa brzo nestanu .
Ohladite dobro u frižideru pa sijecite na kocke i poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar