subota, 3. veljače 2018.

Brz i jednostavan kolač sa Kivijem !



Potrebno
Za koru:

12 jaja
12 kašika šećera
2 dcl ulja
12 kašika brašna
4 kašike  kakaa
1 prašak za pecivo

1,5 -2  dcl mlijeka


Za fil:
8 dcl mlijeka
8 kašika brašna
200 g secera
250 g margarina
oko 1 kg kivija
2 bezbojna preljeva za tortu

Priprema
Za koru:

Umutiti jaja sa secerom, dodati ulje, a zatim brasno pomijesano s praskom za pecivo i kakao. Peći na 200 stepeni nekih 10 min.Pecen biskvit poprskati sa 2 dcl prokuhanog mlijeka.

Za fil:

Odvojiti malo mlijeka i razmutiti brašno, a potom ukuhati u preostalo mlijeko sa šećerom. U ohladjeno dodati izmiksan margarin.(ako imate gustina možete  staviti pola bršna  pola gustina krema bude još bolja )

Na koru namazati fil, narezati kivi na kolutove i poslagati na fil, a zatim preliti preljevom za torte. (preljev napraviti prema uputi sa vrećice) Mjera je za onu najveću tepsiju od pećnice . Ako smatrate da je previše raspolovite mjeru.Kod mene je veća ekipa pa brzo nestanu .
Ohladite dobro u frižideru pa sijecite na kocke i poslužite .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar