petak, 2. veljače 2018.

Italijanski slasni specijalitet:Lazanje sa povrćem!


Potrebno:

450 g testenine za lazanje
700 g paradajz sosa
450 g šampinjona
kašičica bosiljka
3/4 šolje iseckane zelene paprike
420 g rikota sira (ili nekog drugog mekanog sira)
glavica crnog luka
450 g mocarele
3 čehna bijelog luka
2 jajeta
2 kašike ulja
1/2 šolje parmezana


Priprema:

Testeninu za lazanje kuvajte u ključaloj vodi oko 10 minuta. Isperite hladnom vodom i procedite.U velikoj šerpi dinstajte na ulju šampinjone, papriku, luk. Umešajte paradajz sos i bosiljak i kuvajte dok ne počne da vri. Smanjite temperaturu i ostavite da struji još 15 minuta.Pomešajte rikotu, pola količine mocarele i jaja. Rernu zagrejte na 175 stepeni. Šolju sosa sa paradajzom prelijte po pouljenom plehu i preko stavite polovinu testenine, zatim polovinu mešavine sa rikotom, kao i polovinu preostalog sosa i parmezana. Ponovite filovanje i preko stavite preostalu količinu mocarele.Pecite u zagrejanoj reni oko 40 minuta. Kada je lazanja pečena, sačekajte 15 minuta pre služenja.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar