Potrebno
Za podlogu :
150 g zobenih pahuljica
100 g prženih lješnjaka
3 kašike kokosovog ulja
1 kašika meda
1 zrelija banana
Za kremu:
500 g svježeg sira
5 kašika meda
1 kašika arome vanilije
3 zrelije banane
200 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Pržene lješnjake i zobene pahuljice ustinite u blenderu. Bananu i med izmiksajte pa umiješajte otopljeno kokosovo ulje te usitnjene lješnjake i zobene pahuljice.
Pripremljenu smjesu utisnite u dno kalupa za pečenje (20×30 cm) prekrivenog masnim papirom.
Za pripremu kreme banane izmiksajte s medom, aromom vanilije i svježim sirom pa pomiješajte s tučenim vrhnjem za šlag.
Kremu premažite preko podloge od lješnjaka i zobenih pahuljica pa spremite kolač u hladnjak. Prije posluživanja kolač posipajte kakaom u prahu i usitnjenim lješnakom.
Pržene lješnjake i zobene pahuljice ustinite u blenderu. Bananu i med izmiksajte pa umiješajte otopljeno kokosovo ulje te usitnjene lješnjake i zobene pahuljice.
Pripremljenu smjesu utisnite u dno kalupa za pečenje (20×30 cm) prekrivenog masnim papirom.
Za pripremu kreme banane izmiksajte s medom, aromom vanilije i svježim sirom pa pomiješajte s tučenim vrhnjem za šlag.
Kremu premažite preko podloge od lješnjaka i zobenih pahuljica pa spremite kolač u hladnjak. Prije posluživanja kolač posipajte kakaom u prahu i usitnjenim lješnakom.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar