Potrebno
za kore:
3 cela jaja
100 gr bijelog šećera
100 gr smeđeg šećera
200 ml jogurta
100 ml ulja
300 gr brašna
90 gr kakaa
1 prašak za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
prstohvat soli
200 ml kafe
Za kremu:
400 ml slatke pavlake
200 gr bijele čokolade
200 gr mlečne čokolade
2 jaja
Priprema:
Prvo skuvati kafu i dok se ona prohladi umutićemo koru, a izmedju kuvanja kafe i mućenja kore uključimo rernu na 200 stepeni da se zagreje.
Za koru pomešati brašno, kakao prašak za pecivo, sodu bb i so.
Umutiti jaja sa šećerom da posvetle i da se skoro sav šećer otopi.
Dodati ulje i jogurt pa opet umutiti.Zatim dodati smesu suvih sastojaka i sve sjediniti.
Na kraju dodati kafu i opet umutiti.Obložiti pleh 26 cm papirom za pečenje, tako da se papir popne uz ivice kalupa i istresti masu.Masa je nešto redja zato podižemo papir.
Staviti da se peče i smanjiti temperaturu na 170 stepeni.Peći oko 50 minuta.(ako želite možete masu podijeliti na tri dijela i peći svaku zasebno ako tako budete radili koru pečete 15 min )
Ukoliko niste sigurni testirati čačkalicom, ako izadje suva gotovo je.Ohladiti biskvit.
Dok se peče kora praviti krem.
Za kremu :
Slatkoj pavlaci dodati izlomljenu čokoladu obe vrste pa zagrevati i mešati.
Ne sme da provri, radite sve na srednjoj vatri.
Pošto se sve otopilo i sjedinilo, dobila se masa kao glazura dodati žumanca ( da, u vruće ) i brzo mešati da se sjedini.
Skloniti sa vatre i posebnu umutiti šne od belanaca pa i njega dodati u fil od čokolade i sv eumutiti kratko mikserom, taman toliko da se sjedini.Masa je retka i tako i treba.
Ostaviti da se ohladi do sobne temperature pa staviti u frižider sat, dva.
Kore preseći vodoravno na 3 jednaka dela. Pažljivo mekane su.
Izvaditi fil i umutiti kratko mikserom, ne previše da ne bi otpustio.
Nafilovati svaku koru.
Gornju koru možete isprskati sa malo mleka jer je ona nešto tvrdja, zbog korice koja se uhvatila, ili koricu odsecite, srednja i donja ne treba.
Dekoracija po želji ali pre dekoracije držanje u frižideru da se čokolada stegne.
Prijatno.
Slatkoj pavlaci dodati izlomljenu čokoladu obe vrste pa zagrevati i mešati.
Ne sme da provri, radite sve na srednjoj vatri.
Pošto se sve otopilo i sjedinilo, dobila se masa kao glazura dodati žumanca ( da, u vruće ) i brzo mešati da se sjedini.
Skloniti sa vatre i posebnu umutiti šne od belanaca pa i njega dodati u fil od čokolade i sv eumutiti kratko mikserom, taman toliko da se sjedini.Masa je retka i tako i treba.
Ostaviti da se ohladi do sobne temperature pa staviti u frižider sat, dva.
Kore preseći vodoravno na 3 jednaka dela. Pažljivo mekane su.
Izvaditi fil i umutiti kratko mikserom, ne previše da ne bi otpustio.
Nafilovati svaku koru.
Gornju koru možete isprskati sa malo mleka jer je ona nešto tvrdja, zbog korice koja se uhvatila, ili koricu odsecite, srednja i donja ne treba.
Dekoracija po želji ali pre dekoracije držanje u frižideru da se čokolada stegne.
Prijatno.
Nema komentara:
Objavi komentar