četvrtak, 25. siječnja 2018.

Torta Neodoljivi spoj čokolade i kokosa !



Potrebno
Za kokos biskvit:

3 bjelanjka
50g šećera
50g glatkog brašna
30g kokosovog brašna

Za čokoladni biskvit:

2 kom. jajeta
50g šećera
50g glatko brašno
20g gorki kakao praha

Za čokoladnu kremu:
1,5dc sladko vrhnje
125g čokolada za kuhanje
3 žumanjka
o,5dc mlijeka
2 lista želatine

Za kosovu kremu:
5dc slatko vrhnje
50g šećera
60g kokosova brašna
4 lista želatine

Priprema:
 Za kokosov biskvit:

 Umutimo bjelanca sa prstohvatom soli u čvrst snijeg. U par navrata
dodamo šečer i dalje mješajuči. Dodamo brašno sa kokosovim brašnom i ručno
promješamo. Masu prebacimo u dresitnu vrečicu i damo na stranu.
 Za čokoladni biskvit: 
Umutimo bjelanca sa prstohvatom soli u čvrst snijeg. U par navrata
dodamo šečer i dalje mješajuči. Dodamo žumanjke, dobro promješamo. Na kraju
dodamo brašno sa kakao prahom, promješamo da nema grudvica i masu prebacimo u
dresirnu vrečicu.
Uklopimo pećicu na 200 stepeni. Tortni model 24 cm. obložimo papirom za pečenje.
Unutranjost modela napunimo sa polovicom mase za biskvit izmjenično, krug bijelog pa
krug tamnog biskvita. Pečemo oko 10 minuta. Kada je prvi biskvit pečen, ponovimo sa
preostankom mase i ispečemo i drugi biskvit.
 Za čokoladnu kremu: 
Umutimo žumenjake, mlijeko i kuhamo na pari da se malo
zgusne. Dodamo želatinu, koju smo predhodno namočili u vodu. Mješamo da se želatina
istopi. Dodamo istopljenu čokoladu, promješamo da se masa ujednači i ostavimo da se
ohladi. U ohlađeno dodamo sladko vrhnje koje smo umutili u snijeg i sve promješamo.
 Za kokosovu kremu: 
Na niskoj temperaturi kuhamo 2dc sladkog vrhnja, kokosovo brašno
i šećer. da se masa počne zgušnjavat. Umaknemo sa šredilnika i dodamo želatinu, koju
smo predhodno namočili u hladnu vodu. Mješamo da se želatina otopi i damo masu na
hlađenje. U ohlađenu masu dodamo preostalo sladko vrhnje, koje smo umutili u čvrst
snijeg.
 Na tasnu  za tortu damo obruč od tortnog modela obloženog papirom za pečenje i
unutra položimo prvi biskvit. Na njega istresemo čokoladnu kremu, preko kreme
položimo drugi biskvit, kojeg okrenemo naopako, da nam ravna strana dođe na vrh.
Preko izlijemo još kokosovu kremu i damo tortu u frižider na hlađenje. Ohlađenu tortu ukrasute po želji. Ja sam istopila 100g bijele čokolade sa 4 žlice sladkog
vrhnja i prelila preko torte.
 Tortu sam posula još sa tostiranim kokosom.
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar