četvrtak, 25. siječnja 2018.

Brza Torta ukusom podsjeća na havanu !



Potrebno

Za koru:

3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
malo praška za pecivo
Za kremu:
1/2 l mlijeka
1/2 l slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
15 dkg šećera
1 kesica želatine u prahu od 10gr
15 dkg poprženih lješnjaka
15 dkg napolitanki sa lješnjacima 

Za dekoraciju :
po želji šlag ,rendana čokolada ,kandirane višnje
Priprema:
ugrijat peć na 160°stepeni
Umutit jaja sa šećerom, dodat brašno i prašak za pecivo., stavit u kalup 26 cm i peć oko 15-ak min.

Umutiti slatko vrhnje u čvrsti šlag.

Ugrijat mlijeko sa šećerom dok se šećer ne rastopi, ohladit i dodat u to samljeveni keks i samljevene lješnjake (lješnjake obavezno popržit na tavi ili stavit malo u pećnicu), 
ulupano slatko vrhnje.Kad smo to sve dobro izmješali, želatinu rastopi prema uputama na pakiranju i dodamo u kremu, dobro promiješat mikserom.
Na pečeni hladni biskvit namazat cijelu kremu i ohladit u kalupu.

Ukrasite po želji,… ova na slici je ukrašena šlagom iz kesice trebala su mi 3 šlaga, jedno 2 reda naribane čokolade i kandirane višnje .

Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar