nedjelja, 14. siječnja 2018.

Kremisimo kolač sa keksom !


Potrebno
Za kremu :
1 l mlijeka,
2  pudinga od vanilije,
2 kašike pšeničnog oštrog brašna tip 400,
2 kašike  gussnela
100 g šećera,
250 g maslaca,
200 g čoko namaza
5 krem bananica,
100 g čokolade,
I još :
700 g petit keksa,
sok od 2 naranče,
2  šlag pjene,
250 ml mlijeka

Priprema
Za kremu :

Dva pudinga od vanilije, brašno, gussnel te šećer umutiti u malo mlijeka. Ostatak mlijeka (od 1 l) zakuhati te u njega isuti prethodno sjedinjenu smjesu te kuhati 2-3 minute.
U ohlađeno dodati maslac te sjediniti kremu električnim mikserom.
Kremu ravnomjerno raspodijeliti na tri dijela. U prvi dio umiješati čoko namaz/Nutellu, u drugi dio banabice, a u treći dio naribanu čokoladu.

Slaganje:
Petit keks namočiti u sok od naranče te slagati na pripremljenu podlogu. Nakon toga redom slagati: prvu kremu, red petit keksa namočen u sok, drugu kremu, red petit keksa namočen u sok te treću kremu. Na kraju električnim mikserom umutiti 2 vrećice šlaga s 250 ml mlijeka te premazati kolač. Dobro ga ohladiti, narezati na kocke i poslužiti.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar