Potrebno:
Za beze koru:
9 bjelanjaka
300 grama šećera
1 kašika jabučnog octa
Za kremu:
350 ml mlijeka
25 grama gustin
150 grama šećera
1 vanilin šećer
300 ml vrhnja za šlag
vrećica i pol želatine u prahu
4 žumanjka
voće po želji (ja sam stavila breskve i kivi )
Priprema
Za koru:
Pjenasto izmiksajte bjelanjke postepeno dodavajući šećer i ocat.
Stavite papir u tepsiju veličine pećnice, rasporedite smjesu od bjeljanjaka i pecite(sušite) sat vremena na 150 stupnjeva.
Pečenu koru izrežite na tri jednaka dijelada dobijete tri korice
Za kremu:
Uzmite mali dio mlijeka koji pomješajte sa žumanjcima i gustinom, pa kao puding zakuhajte u ostatku mlijeka i šećera.
Vrhnje za šlag izmiksajte a želatinu napravite po uputama na vrećici.
Uohladenu kremu postepeno dodajte u tučeni šlag te na kraju umješajte rastopljenu želatinu.
Isjeckano voće dodajte u kremu ili možete zasebno posložiti po kremi.
Nadjenite prvi list kremom i voćem, pa drugi list te poklopite trećim listom.
Dobro ohladite da se korice opuste.Ohladenu tortu sijecite na kriške i poslužite .
Vrhnje za šlag izmiksajte a želatinu napravite po uputama na vrećici.
Uohladenu kremu postepeno dodajte u tučeni šlag te na kraju umješajte rastopljenu želatinu.
Isjeckano voće dodajte u kremu ili možete zasebno posložiti po kremi.
Nadjenite prvi list kremom i voćem, pa drugi list te poklopite trećim listom.
Dobro ohladite da se korice opuste.Ohladenu tortu sijecite na kriške i poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar