nedjelja, 21. siječnja 2018.

Doručak za 10 minuta :Najukusniji Topli sendvić!



Potrebno:
Stari hljeb 
2 dcl mlijeka

Za nadjev:
15 dkg ribanog sira
15 dkg šunke na kockice
2 trokutića topljenog sira
2 kašike majoneze
1 jaje
prstohvat origana
1 jogurt


Priprema:

Hljeb kriške  malo umočimo sa obje strane u mljeko.Istavljamo u nauljen pleh .

Za nadjev:
 Promješamo dobro jaja sa jogurtom i majonezom i dodajemo ostale sastojke,.sa tim nadjevom namažemo obilno hljeb  i stavimo u pećnicu na 220 stepeni .Pečemo nekih 10 min zavisno od pećnice .Samoće vam se reći kad je gotovo kad fino dobije zlatno rumenu boju .Poslužiti tople sta reći smo super doručak vjerujte a može i za večeru.
Prijatno .

Nema komentara:

Objavi komentar