Potrebno
Kora:
4 jajeta
6 kašika šećera
2 kašike kakaa
4 kašike brašna
8 kašika orasha
250 g margarina
1 prašak za pecivo
Za fil :
500 ml tečnog šlaga
250 g čokolade za kuvanje
2 kesice šlag fiksa
Za dekoraciju:
50 g čokolade za kuvanje
Priprema
Za koru :
Jaja umutiti sa šećerom i dodati sve ostale sastojke . Dobro sjediniti drvenom kašikom.
Smjesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 200 C oko 15-20 minuta. Sami procijenitesve zavisi od pećnice .
Dok se kora peče pripremiti fil.
Za fil :
U šerpicu staviti tečnu pavlaku i čokoladu. Na tihoj vatri uz stalno miješanje istopiti čokoladu (ali nesme da provre). Kad se čokolada istopila fil skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Ohlađenom filu dodati 2 šlag fiksa i dobro umutiti mikserom.
Preko kore staviti fil. Dekorisati rendanom čokoladom. Ostaviti u frižider da se dobro stegne.
Sjeći na kocke te poslužiti .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar