srijeda, 20. prosinca 2017.

Najbolji Išleri !


Potrebno
Za tijesto:
 200 g maslaca
 300 g +2 kašike brašna
 100 g šećera u prahu
 2 kom žumanca
 4 kašike kakaa
Za fil:
 0,5 dl sl. pavlake
 200 g čokolade za kuvanje
 1 kašika ulja

Priprema:
Maslac sobne temperature umutiti pjenasto, dodati šećer u prahu i žumanca i umutiti da se masa izjednači.
Izmiješati brašno, 300 g  i kakao i sipati postepeno u masu sa maslacem muteći neprekidno da se dobije glatko tijesto. Zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u frižider 30 min.
Radnu površinu posuti sa malo brašna i istanjiti tijesto. Okruglom modlicom 3-5 cm vaditi krugove i redati u pleh obložen papirom za pečenje.
Peći na 180 C 15-ak minuta.
Zagrijati slatku pavlaku i u njoj istopiti 150 g čokolade.
 Kad se malo ohladi filovati po dva ohlađena keksića.
50 g čokolade istopiti sa malo ulja, umakati jednu stranu keksića ili uktasiti po želji.
Prijatno!


Nema komentara:

Objavi komentar