srijeda, 20. prosinca 2017.

Bez pečenja i bez kora brza super torta :Markiza torta !


Potrebno:
6 jaja 
200 g maslaca,
200 g čokolade,
200 g pečenih lješnjaka,
250 g šećera u prahu,
2 kutije plazma keksa ili piškota,
2 vrećice šlaga,
mlijeko

rum 
Priprema:
Kalup za tortu obložiti aluminijskom folijom pa slagati piškote prethotno potopljene u mlijeko s malo instant kave. Čitave piškote idu po dnu kalupa, a uz rub, okomito, polovine.
Umutiti dobro  maslac a sa  šećerom u prahu umuti žumanjke dodati umuceni maslac  i  žlicu ruma i prepečene i samljevene lješnjake.
Istopiti 250 g čokolade, pa vrelo dodati u umućeni fil. Umutiti bjelanca, pa ih varjačom sastaviti sa filom.
Sipati dobro umućeni fil preko piškota. Po vrhu poredati još jedan red piškota.
Tortu u kalupu staviti u frižider da prenoći, a sutradan je izvrnuti na tacnu za tortu, ukloniti foliju i dekorirati šlagom pripremljenim prema uputama sa vrećice.
Sjeći na parčad i poslužiti .
Napomena jaja moraju biti sveža ili ih umutite na pari .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar