Potrebno:
1 bjelance
20 dag šećera u prahu
1.5 dl vode
20 dag kristal šećera
1 dl vode
2 vrecice želatine u prahu
nekoliko kapi arome jagode
kokos
Priprema:
Potopiti želatinu u 1 dl vode. 1.5 dl vode i 20 dag kristal šećera prokuhati 10-ak minuta. Bjelance istući u čvrsti snijeg i dodati mu 20 dag šećera u prahu želatinu otopiti na laganoj vatri.
U snijeg ulijevati uz neprestano miksanje prokuhanu vodu i na kraju otopljenu želatinu,miksati neprestano 15-ak minuta tj. dok smjesa ne postane pjenasta i gusta.
Pola smjese uliti u lim vel. 20×30 posut kokosom, a u drugu polovicu staviti nakoliko kapi arome jagode i staviti preko bijele smjese
hladiti nekoliko sati u frizideru, narezati na željene kocke i valjati ih u kokos.
hladiti nekoliko sati u frizideru, narezati na željene kocke i valjati ih u kokos.
Ohladene kolačiće poslužiti .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar