četvrtak, 16. studenoga 2017.

Lagane i fine :Grof Kocke !


Potrebno 
Za koru :

7 bjelanjaka
7 žlica šećera
malo ulja
6 žlica brašna
½ praška za pecivo
15 dag lješnjaka

Za Namaz:
Nutella oko 150 g


 Za Međusloj:
petit keksi
mlijeko za močenje

Krema:
7 žumanjaka
7 žlica šećera
2 pudinga od vanilije
5 dcl mlijeka
1 margarin

Priprema
 Za koru : Bjelanjke istući u čvrst snijeg pa postepeno dodavati šećer. Dodati ulje u tankom mlazu i umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Popržiti lješnjake na tavici i trljati ih u kuhinjskoj krpi da otpadne kožica. Ohlađene lješnjake nasjeckati i staviti na lim obložen papirom za pečenje. Tijesto izliti na lješnjake i peći na 170 °C. Kad je pečeno okrenuti  koru da lješnaci dodu odozgo .
Za namaz: Lješnjake premazati Nutellom dok su još topli.
Za međusloj: Na Nutellu slagati kekse koje prije slaganje treba umočiti u mlijeko.


Za  kremu: umutiti žumanjke i  šećer,zatim u umućene žumanjke dodati  i pudinge od vanilije u malo mlijekai to umutiti da se smjesa sjedini .Smjesu izliti u ostalo mlijeko koje ste stavili da zavri .Miješati dok se ne dobije fina gusta krema ,zatim ostaviti da ohladi . U  hladno umiješati omekšali margarin. Gotovu kremu staviti na kekse. Ukrasiti šlagom.Ostaviti u frižider bar 2-3 sata .
Ohlađen kolač rezati na kocke i poslužiti .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar