Potrebno
Za koru :
8 jaja
9 kašika šećera
5 kašika ulja
3 kašike hladne vode
9 kašika brašna
4 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
Za Kremu:
200 gr crne čokolade
200 gr mlečne čokolade
500 ml slatke pavlake
Za glazuru:
200 gr mliječne čokolade
40 gr maslaca
Priprema:
Za koru
Ulupati belanca sa šećerom, mutiti oko 10 minuta, pa vodu u mlazu, zatim žumanca, pa ulje opet u mlazu.
Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo.
U pleh 20 x 35 cm ili približnih dimenzija istresti masu i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 – 25 minuta, zavisno od rerne.
Pečenu i ohladjenu koru preseći vodoravno, na tri tanke kore(ja to radim sa malo debljim koncem ).
Za kremu
Na paru staviti slatku pavlaku da se polako zagreva i čim provri skloniti pa dodati izlomljene obe vrste čokolade.
Mešati dok se ne sjedini.
Ostaviti da se ohladi, pa onda još u frižider na 2 – 3h. Najbolje da napravite uveče krem i ostavite preko noći u frižideru.
Sutradan mikserom umutiti krem.
Namazati krem izmedju tri kore i odgore staviti glazuru od čokolade.
Za glazuru :
200 gr čokolade i 40 gr maslaca otopiti na pari i nanijeti na koru.
Kolač ohladiti u frižideru pa poslužiti .Nadam se da čete uživati u ovom slasnom zalogaju .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar