srijeda, 15. studenoga 2017.

Savršeno ukusan i kremast :Rokoko kolač sa lješnjakom !


Potrebno
Za koru : 
8 žumanjaka
8 bjelanjaka
10 žlica šećera
8 dag čokolade
7 kašika  brašna


Za Kremu : 
20 dag šećera
3 vanilin šećera
1 dl mlijeka
25 dag lješnjaka
25 dag margarina
Ijoš:
prženi mljeveni lješnjaci za ukrašavanje

Priprema:
 Za koru : Čvrsto istući snijeg od bjelanjaka, dodati šećer i jedan po jedan žumanjak, otopljenu čokoladu i brašno. Ispeći koru na 200 stepeni nekih petnestak minuta .Ohlađenu uzdužno prerezati.

Za kremu: Šećer, vanilin šećer i mlijeko kuhati neprekidno miješajući dok ne zavri. Umiješati mljevene lješnjake i izmiješati. Ohladiti i dodati pjenasto izrađeni margarin. Odvojiti trećinu kreme za premazivanje pogačica, a ostalom kremom zalijepiti kore.
Postupak: Kalupom za pogačice izrezati napunjene pogačice i svaku posebno premazati kremom i uvaljati sa strane u pržene mljevene lješnjake.
Ohladite pa poslužite naravno mozete ukrasiti po želji .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar