nedjelja, 19. studenoga 2017.

Savršene Grlijaš Oblatne !


Potrebno :
8 žumanaca
200 g šećera
250 g margarina/putera
1 kašika vode
150 g lešnika
200 g šećera
1,5 list oblatne
2 kesice vanilin šećera

Priprema:
Umutiti žumanca, šećer, vanil šećer, vodu i skuvati na pari u gustu kremu.

Otopiti šećer u karamel i umešati prethodno prepečene lešnike.
Razliti smesu na pek papir i ostaviti da se ohladi.
Rukama izdrobiti komadiće i samleti u čoperu na najsitnije.
U hladnu kremu dodati umućen margarin i grilijaš.
Filovati jedan list oblatne, pa preseći na pola.
Duplirati oblatnu i iseći još jedno parče za vrh.
Stisnuti teretom i sačekati momenat za uživanje…
Ohladene oblatne sijecite na kocke i poslužite.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar