nedjelja, 19. studenoga 2017.

Mekane i izdašne eurokremom punjene Krofne!


Potrebno
Za tijesto:
6 dl mleka
3 kašike šećera
1 kvasac
4 žumanca
1 kašičica soli
1/2 margarina
1 kg brašna

Za filovanje:
300 gr eurokrema

I još:
ulje za prženje krofni
šećer u prahu za posipanje krofni

Priprema
U mleko staviti staviti šećer pa smlačiti, pa dodati kvasac da nadodje.
U posudu (za mešenje testa) sipati mleko i nadošao kvasac, pa dodati margarin koji je prethodno otopljen.
Zatim dodati žumanca, so i postepeno dodavati brašno.
Tijesto lupati varjačom sve dok ne počne da se odvaja od varjače i suda.
Tijesto ostaviti na umereno toplom mestu da naraste (dok ne dostigne dvostruku zapreminu).
Izručiti testo na sto posut brašnom i razvući pravougaonik debljine oko 1 cm. Na polovinu testa staviti otisak čašom pa na svaki krug staviti po kašičicu eurokrema.
Drugom polovinom tijesta preklopiti deo tijesta gde je stavljen eurokrem.
Zatim čašom vaditi krofne i stavljati ih stolnjak ili krpu pa ih prekriti drugom krpom i ostaviti ih da narastu (oko 20-30 minuta).
Krofne peći u vrelom ulju.
Vaditi ih na  papirne salvete kako bi se upio višak masnoće.
Gotove krofne posuti šećerom u prahu.
Zatim uživati .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar