Potrebno
Za podlogu :
100 g oraha
100 g lešnika
100 g datulja
100 g grožđica
1 kašika ekstrakta vanile
20 g sirovog kakaa u prahu
1 kašika meda
Za preliv :
85 g datula
15 g sirovog kakaa u prahu
25 g kokosovog ulja
90 ml vode
Priprema:
Prvo pripremite podlogu, odnosno koru. Orahe i lešnike izmiksajte na sitno u blenderu. Dodajte ostatak sastojaka za podlogu i nastavite da miksate dok ne dobijete lepljivu smesu.
Možete da miksate čak i koji minut više, da bi orašasti plodovi pustili svoje ulje, koje će dodatno pojačati njihovu aromu.
Rukama utisnite smesu za koru u duguljasti četvrtasti kalup za kolače.
Na koru dodajte preliv koji ste dobili miksanjem svih sastojaka zajedno u blenderu. Stavite u zamrzivač. Izvadite iz zamrzivača 30-ak minuta pre posluživanja.
Prvo pripremite podlogu, odnosno koru. Orahe i lešnike izmiksajte na sitno u blenderu. Dodajte ostatak sastojaka za podlogu i nastavite da miksate dok ne dobijete lepljivu smesu.
Možete da miksate čak i koji minut više, da bi orašasti plodovi pustili svoje ulje, koje će dodatno pojačati njihovu aromu.
Rukama utisnite smesu za koru u duguljasti četvrtasti kalup za kolače.
Na koru dodajte preliv koji ste dobili miksanjem svih sastojaka zajedno u blenderu. Stavite u zamrzivač. Izvadite iz zamrzivača 30-ak minuta pre posluživanja.
Napomena
Umesto oraha i lešnika možete da koristite i druge orašaste plodove u bilo kojoj meri (bademe, indijske oraščiće) do ukupno 200 grama.
Ako je moguće pokušajte da nabavite sirovi kakao i sirovi med jer je njihova nutritivna vrednost neuporediva u odnosu na termički obrađeni kakao i med.
Umesto oraha i lešnika možete da koristite i druge orašaste plodove u bilo kojoj meri (bademe, indijske oraščiće) do ukupno 200 grama.
Ako je moguće pokušajte da nabavite sirovi kakao i sirovi med jer je njihova nutritivna vrednost neuporediva u odnosu na termički obrađeni kakao i med.
Ohladenu poslasticu režite na željene kocke i poslužite .
Prijatno.
Nema komentara:
Objavi komentar