ponedjeljak, 27. studenoga 2017.

Panama Torta !


Potrebno
Za Kore:
8 žumanjaka
2oo gr secera
4o gr cokolade
16o gr badema
8o grbrasna
8 bjelanjaka

Krema:
4 jaja
15o grsecera
15o gr cokolade
25o gr maslaca
3 kasike ruma

Glazura:
100 gr cokolade
80 gr margarina
2-3 kapi ulja

Priprema 
Za koru :

Umutite zumanjke sa secerom, dodati otopljenu cokoladu, mljevene bademe, brasno i na kraju snijeg od bjelanjaca. Koru peci u plehu u koji stavite pek papir oko 2o minuta na 18o stepeni. Kad se kora potpuno ohladi isjecite je  na tri  jednaka dijela.

Za kremu :
Umutite jaja sa secerom na pari , dodate cokoladu i kad se krema ujednaci skinite je sa sporeta da se potpuno ohladi. Kremi dodajte rum i umuceni maslac. Podjelite je na dva dijela i stavite izmedju kora.

Za glazuru :
Istopite margarin do vrenja, skinete ga sa ringle, dodate cokoladu i ulje i mjesate dok ne dobijete glatku glazuru, prelijete je preko torte.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar