Za Kore:
8 žumanjaka
2oo gr secera
4o gr cokolade
16o gr badema
8o grbrasna
8 bjelanjaka
Krema:
4 jaja
15o grsecera
15o gr cokolade
25o gr maslaca
3 kasike ruma
Glazura:
100 gr cokolade
80 gr margarina
2-3 kapi ulja
Priprema
Za koru :
8 žumanjaka
2oo gr secera
4o gr cokolade
16o gr badema
8o grbrasna
8 bjelanjaka
Krema:
4 jaja
15o grsecera
15o gr cokolade
25o gr maslaca
3 kasike ruma
Glazura:
100 gr cokolade
80 gr margarina
2-3 kapi ulja
Priprema
Za koru :
Umutite zumanjke sa secerom, dodati otopljenu cokoladu, mljevene bademe, brasno i na kraju snijeg od bjelanjaca. Koru peci u plehu u koji stavite pek papir oko 2o minuta na 18o stepeni. Kad se kora potpuno ohladi isjecite je na tri jednaka dijela.
Za kremu :
Za kremu :
Umutite jaja sa secerom na pari , dodate cokoladu i kad se krema ujednaci skinite je sa sporeta da se potpuno ohladi. Kremi dodajte rum i umuceni maslac. Podjelite je na dva dijela i stavite izmedju kora.
Za glazuru :
Za glazuru :
Istopite margarin do vrenja, skinete ga sa ringle, dodate cokoladu i ulje i mjesate dok ne dobijete glatku glazuru, prelijete je preko torte.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar