6-7 šnicli (juneće, svinjske),
1 praziluk a može i glavica crnog luka,
2-3 čehna bijelog luka,
400g šampinjona,
1 kašika senfa,
2 kašike brašna,
3 pune čaše vode,
so,
biber,
ulje za prženje.
1 praziluk a može i glavica crnog luka,
2-3 čehna bijelog luka,
400g šampinjona,
1 kašika senfa,
2 kašike brašna,
3 pune čaše vode,
so,
biber,
ulje za prženje.
Priprema :
Šnicle malo istanjiti čekićem za meso.
Ispržiti ih na ulju sa obe strane po par minuta.
Izvaditi šnicle i u tom tiganju ispržiti sitno seckan crni luk.
Dodati beli luk i senf.
Na kraju dodati seckane šampinjone i dinstati ih dok voda ne ispari.
Dodati dve kašike brašna i dobro promešati.
Naliti sa dve čaše vode i mešati dok se sve lepo ne sjedini.
Ubaciti šnicle i smanjiti temperaturu.
Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Možete dodati i lovorov list.
Postetpeno dodajte vodu (onu treću čašu) i miješajte.
Sos ne bi trebao da bude pregust ali ni previše redak.
Kuvajte lovačke šnicle oko sat vremena na srednjoj temepraturi.
Poslužiti ih možete i same pošto već imaju šampinjone ili uz pire krompir i salatu po želji.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar