četvrtak, 9. studenoga 2017.

"Krtica torta sa Bananama"!


Potrebno 
Za koru :
3 jaja
2 šoljice  brašna(za čaj)
1 šoljica šećera
½ šalice mlijeka
½ šalice  ulja
1 prašak za pecivo 
1 kašika vanilije u prahu
3 kašike  kakaa

Za kremu :
3 šoljice  mlijeka
3 kašike  gustina
3  kašike brašna
1   kašika vanilije
1 kašika maslaca
½ šoljice  šećera
80 g čokolade
1 pakiranje vrhnja za šlag
I još :
banane 

Priprema :
Za koru :
Miksajte jaja i šećer dok se šećer ne rastopi.
Smjesi dodajte mlijeko, ulje i vaniliju u prahu i nastavite miksati.
Dodajte pola brašna, kakao i prašak za pecivo te nastavite miksati.
Dodajte ostatak brašna i dobro izmiksajte.
Smjesu izlijte u kalup za tortu koji ste obložili papirom za pečenje i pecite oko 25 minuta na 180 stupnjeva.
Kada je kora pečena ostavite  da se ohladi.
Vilicom ili nožem izdubite sredinu kore tako da vam ostane 1-2 cm od ruba.
U sredinu koju ste izdubili položite banane.

Za  kremu:
Brašno, šećer i gustin počnite zagrijavati na laganoj vatri te dodajte mlijeko.
Kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
Kada se krema ohladila dodajte maslac i vaniliju te dobro izmiksajte.
Izmiksajte vrhnje za šlag i dodajte mu kremu te dobro pomiješajte.
Čokoladu usitnite u blenderu te dodajte kremi.
Kremu premažite preko kolača.Kora koja vam je ostala dok ste izdubli tortu usitnite u blenderu te ga rasporedite po kremi.(ili samo rukkama dobro usitnite koru u mrvice ).
Tortu ohladite pa poslužite .
Priatno !

Nema komentara:

Objavi komentar