subota, 4. studenoga 2017.

Krofne sa čokoladom




Potrebno:

 200 ml mlijeka
 1 kašika šećera
 1 kašičica soli
 2 jaja
 brašno po potrebi

Za punjenje :

 200 gr čokolade za kuhanje
 4 kašike vode
 4 kašike mljevenog keksa
 šećer u prahu

Priprema:


U mlakom mlijeku otopite kvasac sa šećerom.

Umutite jaja, dodajte so i nadošao kvasac pa dodajite malo po malo brašna dok ne dobijete smjesu koju možete mijesiti.

Ostavite da se udvostuči pa razvucite na pobrašnjenoj podlozi.

Otopite čokoladu sa vodom i pošećerite po želji.

Dodajte keks da zgusnete smjesu i punite tijesto pa preklopite drugim dijelom.

Ostavite da odstoji pola sata pa pržite u vrelom ulju dok ne porumeni.
Pospite šećerom uprahu i uživajte .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar