subota, 11. studenoga 2017.

Kinder pingvin štanglice!





Potrebno 
Za koru 
5 kom bjelanjaka,
1 jušna žlica meda,
5 žlica brašna,
1 žlica velika puna kakaa,
2 žlice ulja,
5 žumanjaka,
1/2 žličice praška za pecivo

Za Fil:
2,5 dl slatkog vrhnja,
1 žlica šećera u prahu,
1,5 dl hladnog mlijeka,
1 vrećica želatine u prahu

Za Glazuru:
100 g čokolade za kuhanje,
100 g mliječne čokolade,
150 g margarina

Priprema:

Umutiti bjelanjke, dodati im med, jedno po jedno žumance, ulje, i na kraju brašno sa praškom za pecivo i kakao.
Izliti na široki lim za pečenje tepsiju koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Vrlo kratko peći na 180 °C, nekih desetak min.
Prohlađen biskvit prerezati na pola po dužini lima u kojoj se pekao.

Za fil umutiti slatko vrhnje. Prilikom miksanja dodajte šečer u pragu, a u dobro umućeno postupeno dodavati mlijeko, dobro izraditi, želatinu pripremiti po uputstvu i mlaku dodati u smjesu.

Za gazuru otopiti na pari obje vrste čokolade i margarin. Otopljeno malo prohladiti.

Slagati tako da na donju koru stavite tanki premaz od vrhnja (pola pripremljene smjese), preko toga preliti čokoladnim preljevom.
Ostaviti čoko preljev da se malo stegne u hladnjaku radi lakšeg nastavka filovanja.
Zatim staviti drugi dio premaza od vrhnja, preko njega drugu koru i na kraju preliti čokoladno glazurom.Ukrasiti komadicima čokolade .
Ohladiti pa posluziti.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar