nedjelja, 12. studenoga 2017.

Kadaif!






Potrebno:
 500g sirovog kadaifa
 250g putera, maslaca
 150-200g oraha
 100g grožđica
 600g šećera
dva vanilin šećer
 jedan limun

Priprema :
Sirov kadaif slažemo tepsiju namazanu puterom. Dok slažemo
sirov kadaif, stavljamo orahe, grožđice i zaljevamo sa istopljenim puterom. Tako pripremljen kadaif staviti u rernu i peći na blagoj temperaturi dok ne porumeni.

Za to vrijeme pripremiti agdu. 600 g šećera stavimo u 1 litar
vode i kuhamo. Pri vrenju kašikom skinuti pjenu, te pustiti da vrije
dok se ne dobije srednje gusta agda kojoj treba dodati sok od limuna
ili kriske i vanilin šećer.

Kadaif ne smijemo zaljevati kada je vruć niti ga zaljevati vrućom agdom. 
Ohlađen kadaif se reže na kocke.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar