Potrebno:
Za podlogu :
250 gr mljevenog petit keksa
150 gr otopljenog maslaca
50 gr šećera u prahu
Za kremu :
500 ml vrhnja za šlag
4 čvrsta jogurta
2 vrećice želatine
8 žlica vode
4 žlice šećera
voće po želji ja sam koristila limenku miješanog voća
Na tacnu postavite obruč i rasporedite smjesu po dnu, lagano prstima pritisnite.
Možete tako staviti u frižider dok pripremite kremu.
Za to vrijeme izradite vrhnje u čvrsti šlag.
U šlag dodajte jogurte i šećer, te pomiješajte.
Želatinu istopite, inače ja radim tako da vatru smanjim na najmanje i još dignem lončić malo iznad čisto da mi se želatina topi, a da ne bude vruća.
Dodajte rastopljenu želatinu polako uz stalno miksanje.
Ubacite voće i sve pomiješajte.
Smjesu ulijte u kalup, poravnajte i stavite hladiti, najbolje preko noći.
Ohladenu tortu režite na parčad i poslužite .
Prijatno!
Za podlogu :
250 gr mljevenog petit keksa
150 gr otopljenog maslaca
50 gr šećera u prahu
Za kremu :
500 ml vrhnja za šlag
4 čvrsta jogurta
2 vrećice želatine
8 žlica vode
4 žlice šećera
voće po želji ja sam koristila limenku miješanog voća
Priprema
Za podlogu :
Maslac otopite na laganoj vatri i ostavite da se prohladi. Rashlađeni maslac i šećer u prahu dodajte u mljevene kekse, te sjedinite.Na tacnu postavite obruč i rasporedite smjesu po dnu, lagano prstima pritisnite.
Možete tako staviti u frižider dok pripremite kremu.
Za kremu :
Prvo želatinu nakvasite sa vodom i ostavite da stoji, tako će se stegnuti, možete to učiniti odmah u malom lončiću.Za to vrijeme izradite vrhnje u čvrsti šlag.
U šlag dodajte jogurte i šećer, te pomiješajte.
Dodajte rastopljenu želatinu polako uz stalno miksanje.
Ubacite voće i sve pomiješajte.
Smjesu ulijte u kalup, poravnajte i stavite hladiti, najbolje preko noći.
Ohladenu tortu režite na parčad i poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar