četvrtak, 23. studenoga 2017.

Jogurt Torta !



Potrebno:
Za podlogu :
250 gr mljevenog petit keksa
150 gr otopljenog maslaca
50 gr šećera u prahu

Za kremu :
500 ml vrhnja za šlag
4 čvrsta jogurta
2 vrećice želatine
8 žlica vode
4 žlice šećera
voće po želji ja sam koristila limenku miješanog voća

Priprema

Za podlogu :

Maslac otopite na laganoj vatri i ostavite da se prohladi. Rashlađeni maslac i šećer u prahu dodajte u mljevene kekse, te sjedinite.


Na tacnu postavite obruč i rasporedite smjesu po dnu, lagano prstima pritisnite.

Možete tako staviti u frižider dok pripremite kremu.

Za kremu :

Prvo želatinu nakvasite sa vodom i ostavite da stoji, tako će se stegnuti, možete to učiniti odmah u malom lončiću.

Za to vrijeme izradite vrhnje u čvrsti šlag.
U šlag dodajte jogurte i šećer, te pomiješajte.


Želatinu istopite, inače ja radim tako da vatru smanjim na najmanje i još dignem lončić malo iznad čisto da mi se želatina topi, a da ne bude vruća.
 Dodajte rastopljenu želatinu polako uz stalno miksanje.


 Ubacite voće i sve pomiješajte.


 Smjesu ulijte u kalup, poravnajte i stavite hladiti, najbolje preko noći.
Ohladenu tortu režite na parčad i poslužite .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar