Potrebno
Za koru:
5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica brašna
2 žlice kakao
1 prašak za pecivo
5 žlica šećera
5 žlica brašna
2 žlice kakao
1 prašak za pecivo
Za preliv kore može i bez njega
1 šolja(2 dcl) šećera
1,5 šolja vode
Za Kremu 1.
2 vrećice pudinga od vanilije
6 žlica šećera
7 dl mlijeka
20 dag margarina
1 dl tučenog slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
6 žlica šećera
7 dl mlijeka
20 dag margarina
1 dl tučenog slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
Za Kremu 2.
2 vrećice šlag kreme od čokolade
2,5 dl mlijeka
Za ukras naribana bijela čokolada
2,5 dl mlijeka
Za ukras naribana bijela čokolada
Priprema
Za koru :
Žumanjke umutiti sa šećerom, dodati brašno, prašak i kakao, izmješati.i na kraju lagano umješati snijeg od bjelanjaka.Peći u limu 30×25.
U međuvremenu skuhati preliv (ukoliko ne volite mokre kolače jednostavno ovaj dio preskočite, a koru blago poprskajte mlijekom)
pečeni kolač zaliti toplim preliv .
Žumanjke umutiti sa šećerom, dodati brašno, prašak i kakao, izmješati.i na kraju lagano umješati snijeg od bjelanjaka.Peći u limu 30×25.
U međuvremenu skuhati preliv (ukoliko ne volite mokre kolače jednostavno ovaj dio preskočite, a koru blago poprskajte mlijekom)
pečeni kolač zaliti toplim preliv .
Za kremu1:pudinge skuhati na uobičajeni način sa šećerom u mljeku.U ohlađeno dodati izađeni margarin i tučeno vrhnje i vanili šećer.
Za kremu 2 :umutit šlag kreme prema uputi na vrećici sa 2, 5 dl mlijeka.
Kolač premazati te dobro ohladiti da se kreme stegnu.
Za kremu 2 :umutit šlag kreme prema uputi na vrećici sa 2, 5 dl mlijeka.
Kolač premazati te dobro ohladiti da se kreme stegnu.
Ohladen kolač rezati na kocke pa poslužiti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar