Potrebno :
6 jaja
1,3 litre mlijeka
1 maslac
6 kašika oštrog brašna
18 kašika šećera (bijelog ili smeđeg)
2 pudinga od vanilije
1 do 2 vrhnja za šlag
2 kore za kremšnite
Priprema:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka i od bjelanjaka istucite snijeg. Polovicu mlijeka ulijte u posudu za miksanje te joj dodajte žumanjke, šećer, brašno i puding. Sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu bez grudica.
Drugu polovicu mlijeka stavite u lonac i u njega ubacite maslc. Zagrijete na vatri dok mlijeko gotovo ne provrije, ali vodite računa o tome da se maslac mora posve otopiti. Tada smjesu sklonite s vatre. Prvu smjesu prelijte u drugu te miješajte dok se sve ne poveže i zgusne.
Na kraju, u lonac dodajte i umućene bjelanjke te mikserom na najslabijoj brzini sve dobro izmiksajte dok se smjesa ne poveže.
Prvu koru stavite u duboku tepsiju te na nju prelijte dobivenu smjesu te je izravnajte kuhačom. Umutite šlag i razmažite po smjesi te sve prekrijte drugom korom.
Ostavite da se ohladi i korice otpuste povežu sa kremom .
Napomena:
Zbog lašeg rezanja ja drugu koru prije stavljana isiječem na kockice a vi kako želite .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar