Potrebno
Za kore:
210 g putera
210 g šećera u prahu
11 jaja
210 g mlevenih oljuštenih badema
75 g čokolade
11 kašika brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike ulja
2 dl mleka
2 kašike ruma
Za fil:
11 jaja
210 g šećera
75 g čokolade
210 g putera
Za glazuru:
150 g čokolade
1 dl vode
150 g šećera
Priprema:
Za Kore:
Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
Posebno umutiti puter sa šećerom, a zatim uz neprestano mućenje postepeno dodavati jedno po jedno žumance. Potom dodati otopljenu, ohlađenu čokoladu i izmiksati.
U umućenu smesu od žumanaca dodati šam od belanaca, mlevene bademe i mešavinu brašna i praška za pecivo pa polako promešati varjačom.
Četvrtastu tepsiju nauljiti i posuti brašnom, a zatim sipati u nju polovinu pripremljene smese za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180C. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru.
Posebno sjediniti mlijeko i rum pa dobijenom mešavinom poprskati pečene kore.
Za Fil:
Umutiti jaja i šećer te kuvati na pari uz neprestano mešanje da se zgusne.
Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi. U ohlađenu smesu dodati omekšao puter i umutiti mikserom.
Slaganje :
Poprskane kore mlijekom i rumom premazati pripremljenim filom i naslagati jednu na drugu.
Preko gornjeg fila preliti glazuru od čokolade ( čokoladu, vodu i šećer prokuvati).
Kolač ohladiti u frižideru pa poslužiti .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar