Potrebno:
1 kg junetine bez kosti
2 kašike masti
4 glavice crnog luka
3-4 čena belog luka
2 veće šargarepe
5 krompira
2 veća paradajza
1 juneća kocka za supu
voda po potrebi
so, biber
1 kašika aleve paprike
peršun za dekoraciju
Priprema:
Meso oprati i osušiti, ukloniti žilice pa iseći na kocke ne presitne . Crni luk sitno iseckati, beli luk ispasirati, šargarepu izrendati a krompir i paradajz iseći na kocke.
Ugrejati dublji sud pa dodati mast da se razgreje. Kratko zatim dodati crni luk i blago posoliti, pa dinstati uz povremeno mešanje i smanjiti temperaturu.
Kada luk postane mekan, dodati meso i propržiti sa svih strana toliko da porumeni.
U to dodati povrće, izmrvljenu kocku supe, alevu papriku i toplu vodu toliko da sve bude dobro prekriveno tečnošću. Poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko 2,5 sata, uz povremeno dodavanje tople vode i mešanje.
Kada meso postane mekano, isključiti ringlu, začiniti prema ukusu i ostaviti da se još malo krčka.
Služiti toplo i dekorisati iseckanim peršunovim listom.
Savet: Ne treba preterivati sa dodavanjem tečnosti. Skuvano jelo treba da bude nalik gustoj čorbi tj. klasničnom paprikašu.
Poslužiti toplo .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar