četvrtak, 9. studenoga 2017.

Fantazija ukusa :Kremasta torta sa lješnacima i kafom !


Potrebno :

15 jaja
 600 g + 10 kašika šećera
 šoljica mleka
 kašika brašna
 šoljica crne kafe
 200g mlevenih pečenih llešnika
 2 kesice krem šlaga 
 čokoladne bombice 
 Priprema
 Za Kore:
 Umutiti dvije kore od po sedam bjelanaka i 300 grama šećera.
 Smjesu od bjelanjaka istresti na pleh  obložen pek papirom .
.Sušiti ih na 120 stepeni sat ipo vremena.
 Pečene kore preseći  na dva dijela.(pažlivo sa korama pošto su lomljive ).
  Za Fil:
 14 žumanaca, jedno čitavo jaje i 10 kašika šećera mutiti na pari.
 Kada je napola kuvano, dodati šoljicu mleka u kojoj je razmućena kašika brašna i šoljicu proceđene   skuvane crne kafe. Kuvati još malo.
 U ohlađen fil dodati umućen puter i 180 g mlevenoih lješnika.
 Nafilovati svaku koru i obložiti filom čitavu tortu.
 Ukrasiti šlag kremom  poprženim sitnim ljesnicima i čokoladnim bombicama .
 Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar