Potrebno :
15 jaja
600 g + 10 kašika šećera
šoljica mleka
kašika brašna
šoljica crne kafe
200g mlevenih pečenih llešnika
2 kesice krem šlaga
čokoladne bombice
Priprema
Za Kore:
Umutiti dvije kore od po sedam bjelanaka i 300 grama šećera.
Smjesu od bjelanjaka istresti na pleh obložen pek papirom .
.Sušiti ih na 120 stepeni sat ipo vremena.
Pečene kore preseći na dva dijela.(pažlivo sa korama pošto su lomljive ).
Za Fil:
14 žumanaca, jedno čitavo jaje i 10 kašika šećera mutiti na pari.
Kada je napola kuvano, dodati šoljicu mleka u kojoj je razmućena kašika brašna i šoljicu proceđene skuvane crne kafe. Kuvati još malo.
U ohlađen fil dodati umućen puter i 180 g mlevenoih lješnika.
Nafilovati svaku koru i obložiti filom čitavu tortu.
Ukrasiti šlag kremom poprženim sitnim ljesnicima i čokoladnim bombicama .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar