Potrebno
200 g omekšalog maslaca,
3 jaja,
200 g brašna,
300 g suvog grožđa,ili (brusnice )
200 g smeđeg šećera,
1 kašičica praška za pecivo,
100g nasjeckanih oraha
1 kašika melase,
2 narendane jabuke,
1 kašika začina za medenjake.
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Dno okruglog kalupa za torte (22 cm) prekrijte masnim papirom za pečenje.
Mikserom umutite maslac, smeđi šećer, jaja, melasu, brašno, mešavinu začina za medenjake i prašak za pecivo.
Mešati dok ne dobijete svetlu, gustu smesu.
Kašikom pažljivo dodajte rendane jabuke i suvo grožđe(uvijek prije stavljanja u toplu vodu potopim suvo grožđe ili brusnice da omeksaju ),orahe a zatim mešajte dok se svi sastojci ne povežu.
Testo prelijte u kalup i pecite 50-ak minuta u prethodno zagrejanoj rerni dok torta ne bude zlatno-smeđe boje.
Nakon što se potpuno ohladi pospite šećerom u prahu režite na parčad i poslužite .
Mikserom umutite maslac, smeđi šećer, jaja, melasu, brašno, mešavinu začina za medenjake i prašak za pecivo.
Mešati dok ne dobijete svetlu, gustu smesu.
Kašikom pažljivo dodajte rendane jabuke i suvo grožđe(uvijek prije stavljanja u toplu vodu potopim suvo grožđe ili brusnice da omeksaju ),orahe a zatim mešajte dok se svi sastojci ne povežu.
Testo prelijte u kalup i pecite 50-ak minuta u prethodno zagrejanoj rerni dok torta ne bude zlatno-smeđe boje.
Nakon što se potpuno ohladi pospite šećerom u prahu režite na parčad i poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar