srijeda, 8. studenoga 2017.

Baklava sa jogurtom bez kora !


Potrebno 
100 gr mlevenih oraha
100 gr suvog grožđa
1 čaša jogurta
1 šoljica ulja
3 šoljice mlijeka
3 šoljice brašna
3 šoljice griza
1 prašak za pecivo

Sirup
400 g šećera
500 ml vode
sok od jednog limuna

Priprema :
U vanglicu staviti orahe, suvo grožđe, jogurt, mlijeko, brašno, ulje, griz, prašak za pecivo i sve lagano dobro izmešati,
Sipati u podmazanu tepsiju (ako  želite deblju baklavu uzmite manji manju ) . Zagrejati rernu na 180 C stepeni.
Peći u zagrejanoj rerni Prije pečenja mozete ukrasiti polovicama oraha a i nemorate .
Peći u zagrejanoj rerni  dok gornja strana ne dobije zlatno braon boju oko 30 min…Iseći na željeni oblik.
Sirup:
šećer dobro razmutiti u vodi i dodati sok od jednog limuna i pustiti da vri 5 minuta…
Vruću baklavu preliti hladnim sirupom .
Ostaviti da ohladi pa poslužiti .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar