petak, 17. studenoga 2017.

Domaća čokoladna Pita Mađarica !


Potrebno 
Za korice :
2 jaja
100 gr masti ili maslaca
400 gr brašna(mozda malo više )
1 prašak za pecivo
125 ml mlijeka

100 gr šećera
Za Kremu:
500 ml mlijeka
1 puding od vanile i kašika kakaa ( može i puding od čokolade)
150 gr šećera
1 kašika brašna
200 gr margarina
60 – 70 gr čokolade za kuhanje

Za Glazuru:
150 gr čokolade
2 ulja
2 kašike mlijeka

Priprema:
Od svih sastojaka za kore dobro  umijesiti tijesto.
Tijesto treba da je mekano, da se ne lijepi. Možda će vam trebati malo više brašna samo nemojte pretjerati da bude tvrdo tijesto .Za prvi put posto su jako tanke trebalo bi 5 kora ali za prvi put vi rate sa 4. 
Podijeliti na 4 jednaka djela.
Uključiti rernu da se zagrije na 180 stepeni dok razvučete prvu koru.
Razvucite koru tanko, malo manju nego pleh od rerne okrenuti naopako, da vam bude po 2cm manje sa svake strane.
Tepsiju pouljiti i posuti brašno pa namotati koru na oklagiju i prenijeti na pleh.
Izbockati viljuškom.
Staviti da se peče 10 minuta.

Za to vrijeme razvući drugu koru.
Kada je prva pečena nježno je skinite na sto, i pokrijte krpom.
Na pleh odmah nanesite oklagijom drugo tijesto.
Pazite pleh je vruć.
Vratite da se peče.
Ponovite još dva puta.
Kada su kore pečene pravite kremu .

Za kremu :
Pomiješati puding, kakao, šećer i 200 ml mlijeka a ostatak staviti da provri.
kad provri zakuhati i miješati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre i dodati čokoladu pa miješati dok se ne otopi.
Zatim dodati i isjeckan margarin i opet mješati dok se ne otopi.
Najbolje žicom za mućenje.
Odmah filovati kore.
Po 10 kašika na svaku koru.
Na zadnju ne ide.
Stavite preko metalnu tacnu, ili nešto što nije preteško, samo da drži kolač.
Ostaviti nekoliko sati pa otopiti na pari čokoladu sa uljem i mlijekom pa premazati kolač.
Kad se glazura ohladi kolač možete poslužiti .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar