četvrtak, 16. studenoga 2017.

Bosanska sarma sa suhim mesom !


Potrebno :
 1 glavica kupusa
 500 gr mljevene teletine
 200 gr suhog mesa
 1 šoljica riže
 2 luka
 50 ml ulja
 so, biber

Za  zapršku :
 1 kašika brašna
 1 kašika putera
 1 kašika paradajz pirea
 1 kašika aleve paprike
Priprema :
Suho meso izrežite na krupne komade i kratko obarite.
Kupusu pažljivo izdubite korijen i stavite u šerpu da se kuha u vodi sa sirćetom.(10ml)
Ovo radite ako nemate kiseli kupus 
Kuhati 10 minuta i ostaviti da se ohladi.

Pažljivo odvajati listove i nožem odvojite deblji dio lista.
Luk izrežite na sitne kockice, pomiješajte sa mesom i dodajte rižu.
Začinite i dobro promiješajte pa smjesom punite kupus i savijajte u sarmice.
Nauljiti šerpu i redati sarmu u krug dok sve ne potrošite.
Dodajte suho meso, naspite vode, pokrijte i kuhajte 2h na laganoj vatri.
Na puteru otopite brašno da malo porumeni , dodajte paradajz pire i kašiku aleve paprike pa istresite po sarmi i kuhajte par minuta.
Poslužiti tople uz kašiku kisele pavlake .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar