ponedjeljak, 27. studenoga 2017.

Čokoladne Buhtle !


Potrebno 
Za tijesto  15-20 komada, ovisno o veličini):
1/2 kg brašna
20 grama kakaa
90 g šećera
1 mala kašičica soli
1 suhi kvasac
1 jaje
1,5 dcl mlijeka
1 dcl vode

Nadjev:
Linolada krem namaz 
Za premaz:
Oko 50 g otopljenog maslaca

Priprema:
Mlijeko pomiješati s vodom i malo ugrijati u mikrovalnoj, tek toliko da bude mlako. Sve sastojke staviti u veću zdjelu i zamijesiti tijesto.
Ostaviti na toplom da se udvostruči. Nakon toga tijesto razvaljati u pravokutnik ili kvadrat (kako vam ispadne) na nekih pola centimetra i rezati na manje kvadrate. Na svaki staviti nadjev po želji (u ovom slučaju Linolada namaz od kokosa).
Oblikovati loptice tako da dobro stisnete spojeve tijesta.
Nakon što ste sve napunili i oblikovali, namastite lim za pečenje (ili stavite papir za pečenje) i slažite kuglice jednu do druge s tim da još svaku premažete otopljenim maslacem. Dio gdje ste ih spojili okrenite prema dolje. Tako složene ostavite još pola sata na toplom.
Buhtle stavite peći u hladnu pećnicu. Znači tek kada ih stavite, upalite pećnicu na 180 stupnjeva i pecite ih dok ne porumene, pola sata do četrdeset minuta.
Kad su gotove, prekrijte ih vlažnom (ne mokrom) čistom krpom i pokušajte se oduprijeti porivu da ih jedete dok su još vrele. Izazov je ogroman vjerujte mi.

Nema komentara:

Objavi komentar