ponedjeljak, 27. studenoga 2017.

Američka pita sa višnjama !


Potrebno:
315g brasna
1/3 kašičice soli
90 g putera
148 g margarina
70 ml ledene vode
600 g očišćenih višanja
7 kašika šecera
1 vanilin šecer
40 g gustina

Priprema:
 Puter i margarin, hladne iz frizidera, naseci na kockice i mijesati sa brašnom i soli viljuskom dok se ne dobiju sitne gromuljice
 Nakon se sve dobro usitnilo polako dodavati ledenu vodu pa mesiti. Kad je masa kompaktna podeliti je na dva dela, uviti u rastegljivu foliju i ostaviti da stoji u frižideru najmanje tri sata ( do pet dana).
Razviti koru i staviti u pleh tako da testo pokriva i ivice, onoliko koliko ce vaša pita biti debela.
visnje dobro izmešati sa secerom, gustinom i pudingom. Visak soka ocediti a smesu staviti preko donje kore.
Nakon razvijanja drugu koru iseci na strafte pa isprepletati odgore ili samo razvuci koru i prekriti visnje, po zelji
 Pre pečenja koru premazati žumancetom i posuti vanilin šećerom(može i bez ako nevolite ) . Peci na 220C 10tak minuta pa smanjiti temperaturu na 180C i peci još pola sata .
Ohladiti pa poslužiti uz slatko vrhnje ili neki sladoled po želji .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar