Potrebno:
400 gr petit keksa (jos bolje ako možete naći turski keks )
Za Kremu:
1 litra mlijeka
9 kašika gustina
6 kašika šećera
100 gr margarina ili maslac
60 gr kokosa
mrvice od čokolade za posip ili šta želite
Priprema
Za kremu:
U 200 ml mlijeka umiješati gustin i šećer a preostalo mlijeko staviti na vatru da kuha. Kad je prokuhalo umiješati gustin u mlijeko. Kad se dovoljno zgusnula krema u toplo umiješati kokos i maslac.
Umakati kekse u mlijeko ili zaslađenu kafu i redati kekse na tasni u 4×5 ili kako imate . Mlakom kremom filovati kekse znači red keksa pa sloj kreme i tako dok nepotrošite i na kraju prekriti kolač kremom i dekorisati sa kokosom.
Kad se kolač dovoljno ohladio, rezati na kocke i dodatno dekorisati sa mrvicama čokolade ili čime želite .(može i bez toga )
Uživajte u ovoj zaista brzoj poslastici .
Prijatno !.
Nema komentara:
Objavi komentar