Potrebno
Za Prvi dio:
Za Prvi dio:
250 gr šećera u prahu
2 jaja
100 gr lješnjak karamela
1/2 margarina
250 gr mljevenog keksa
Za Drugi dio:
250 gr šećera
1dl vode
1/2 margarina
250 gr mlijeka u prahu
Za Glazuru:
100 gr bijele čokolade
2-3 kasike mlijeka
1 kašika ulja
Priprema
Prvi dio:
Šećer u prahu umutiti sa dva jajeta, pa kuvati na pari. Kad je kuvano u vruće dodati lješnjak karamele, mješati da se istope. Zatim dodati margarin da se i on istopi. Dodati mljeveni keks, sve izmješati pa sve to jednako rastanjiti u plehu.
Prvi dio:
Šećer u prahu umutiti sa dva jajeta, pa kuvati na pari. Kad je kuvano u vruće dodati lješnjak karamele, mješati da se istope. Zatim dodati margarin da se i on istopi. Dodati mljeveni keks, sve izmješati pa sve to jednako rastanjiti u plehu.
Drugi dio:
Šećer i vodu staviti na vatru da se šećer dobro istopi. Sklonuti sa vatre pa dodati margarin da se istopi. Zatim dodati mlijeko u prahu, izmješati i sipati preko prvog dijela pa izravnati.
Za glazuru :
Čokoladu mlijeko i ulje otopiti na pari pa preliti preko kolača
Kolač dodatno mozete ukrasiti i tamnom čokoladom ako želite .
Ohladiti bajaderu i sjeći na stanglice .
Uživajte uz šolju kafe .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar