ponedjeljak, 6. studenoga 2017.

Bez puno troška i bez pečennja -Karamel Bajadera


Potrebno 
Za Prvi dio:
250 gr šećera u prahu
2 jaja
100 gr lješnjak karamela
1/2 margarina
250 gr mljevenog keksa

Za Drugi dio:
250 gr šećera
1dl vode
1/2 margarina
250 gr mlijeka u prahu

Za Glazuru:
100 gr bijele čokolade
2-3 kasike mlijeka 
1 kašika ulja 

Priprema
Prvi dio:
Šećer u prahu umutiti sa dva jajeta, pa kuvati na pari. Kad je kuvano u vruće dodati lješnjak karamele, mješati da se istope. Zatim dodati margarin da se i on istopi. Dodati mljeveni keks, sve izmješati pa sve to jednako rastanjiti u plehu.

Drugi dio:
Šećer i vodu staviti na vatru da se šećer dobro istopi. Sklonuti sa vatre pa dodati margarin da se istopi. Zatim dodati mlijeko u prahu, izmješati i sipati preko prvog dijela pa izravnati.

Za glazuru :
Čokoladu mlijeko i ulje otopiti na pari pa preliti preko kolača 
Kolač dodatno mozete ukrasiti i tamnom čokoladom ako želite .
Ohladiti bajaderu i sjeći na stanglice .
Uživajte uz šolju kafe .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar